Duvarları yıkmak


Screen Shot 2016-02-11 at 13.01.44

Duvarlar; dikey düzlemde mekan sınırlarını belirleyen, aynı zamanda algı dünyamız ile ilgili ipuçları veren, metaforik anlatımlarda adını çokça andığımız, tezat sembolik anlamlar taşıyabilen temel yapı elementleridir.

walls3

Dekorasyonun ve kişisel stilimizin, kullandığımız renklerden, tercih ettiğimiz malzemelere, mobilyalara, formlara, alan kullanımlarına kadar mekânsal kurgulamalarımızın içsel dünyamızın bir dışa vurumu olduğuna inanırım. Renk’ den korkmayanların genellikle daha özgür ve yeni deneyimlere açık kişiliğe sahip olmaları gibi, duvarları yıkabilenlerin sınırlarını genişletmek isteyen, vizyonu geniş insanlar olduğunu hiç çekinmeden söyleyebilirim.

Bu köşe yazımda da, duvarlar ile ilgili algımızı kırmak istiyorum.   Kafamızın içindeki, çoğu zaman korku ile yaklaştığımız duvarlara yeni bir anlam yükleyip; capcanlı, enerjisi yüksek, adeta mekanı yeniden yepyeni ve bambaşka göstermeyi başarma kabiliyetine sahip duvarlardan bahsetmek istiyorum.

Designmixer floral wallmural on the wall

Beyaz, taş rengi, bej gibi soft tonlar, beraberinde kullanıldığı her renk ve malzemeye uyumlu oldukları için mekan yüzeyleri için çoğu zaman en az riskli olan renklerdir. Fakat, asla kendi başlarına vurgu gücüne sahip olamazlar. Genel olarak güçlü olan başka bir mobilyayı, kaplamayı, dekorasyon ürününü veya sanat eserini öne çıkarırlar. Duvarda uygulanacak kuvvetli bir renk, duvar kağıdı, doku, materyal veya duvarın negatif alanlarının iyi değerlendirildiği çerçeve veya obje sergilemeleri mekana adeta sihirli bir şekilde dokunur. walls2

 


“Duvarları yıkmak” için bir yanıt

  1. I would like to introduce you to DEREGOZU, largest selection Ikats and Suzani-warehouse located near Grand Bazaar. Hamza and Hasan will introduce you a new world of Textiles 212-513-1372.

    Thank you for letting me introduce you.

    I love “design mixer”-and have forwarded your contact.

    Happy Inspirations
    Kathy Paraskevopoulos

Leave a Reply

Designmixer sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et