Kale tasarımcıları heyecanladırmayı gene başardı!


14-18 Mart tarihleri arasında  Beylikdüzü fuar alanında gerçekleşen Tüyap Unicera  sayesinde yapı sektöründe banyo ve mutfak alanının önde gelen pek çok firma ürünlerini sergileme ve müşterileri ile direk görüşme imkanı buldu.  Aralarından bazıları özenli çalışmaları ve yenilikçi fikirleri ile oldukça başarılıydı. Onlarca firma arasından Kale’ nin standını, ürünlerini ve müşterilerine sunduğu profosyonel yaklaşımını ise şahsen oldukça başarılı buldum. İşte bu sebeple bugünkü yazımda fuarda çektiğim bazı görseller ile marka ile ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim, ve Kale markaları ile Kale grubu ürün kalitesi, yenilikçi ürün profili, tasarlanmış mekanlara sunabildiği,doğru trend renk ve malzeme alternatifleri ile tasarımcı vizyonuna sahip sağlam bir geçmişe sahip bir Türk markası. 2011 senesinde Fulya da açtıkları 1200m2 lik mekanlarında perakende sektöründe yaptıkları atılım ile sundukları 3000 in üzerinde çeşit ürünü, algıda bütünsellik anlayışı ile tasarladığı showroomlarında sunmaya devam ederken aynı kimliği  Unicera 2012 fuarında da yasıtmayı başardı. Standlarına yaptığım ziyarette bir tasarımcı olarak, Kale’ nin fuarda en amacına uygun, kurumsal kimliğini başarıyla yansıtan, güncel ve uluslararası kalitede markalardan biri olduğunu gözlemledim. Hatta biraz daha ileri gitmem gerekirse en favorim olduğunu bile söyleyebilirim.

Standının tasarlanmasından, renklerin seçimine, ziyaretçileri ağırlamasından, sattıkları ürünlerle gurur duyan, sorulara zevkle, detaylı bir şekilde yanıt veren yetkililerine  kadar,  tam anlamıyla  kale gibi bir marka olduğunu bir daha ispatladı Kale. Yapı malzemeleri  ile ilgili bir fuarda söylemeliyim ki ilk defa  Türkiye’ ye ait bir marka hakkında yazı yazmayı isteyecek bir motivasyona kapıldım. Umarım artık ülkemizde üretim yapan firmalar piyasanın talebinin innovativ ürünlere aç olduğunu ve esasen zevk düzeylerinin tahmin ettikleri gibi düşük olmadığını, böylesine firmalar sayesinde anlayabilirler. “Satan mal budur klişesi” ile piyasayı yanlış yönlendirmekten ziyade yüzlerini uluslararası kaliteye çevirir ve ülkemizin, halkımızın zevk seviyesini yükseltmeye katkı gösterirler.  Çünkü unutmamalılar ki bugünlerde yerel piyasada moda dayatması gösterilen, güncel satışı yüksek arabesk estetik anlayış, esasında dünyada tasarım açısından fazla da kredisi olmayan bir tarz.

İşte bu sebeple Kale‘ yi Türkiye yi böylesine çağdaş bir anlayış ile temsil edebilen, satış kaygısından önce, doğru mekanları tasarlamanın kaygısı içinde olan mimarlara hizmet verebilen bir marka olduğu için takdir ediyorum. Uygun fiyat politikası, stok alternatifleri, malzeme seçenekleri ve trendler doğrultusunda yenilenen renk skalaları ve dokuları ile sunduğu hızlı çözümler sonuç olarak hepimizin işini kolaylaştırıyor. Bir markadan daha ne beklenebilir ki? Ama ben daha da çok şey bekliyorum, çünkü yapılacak çok şey, kat edilecek çok yol var. Fırsat bu fırsat diyorum ki markalar ve tasarımcılar birbirimize destek olalım, işlerimizin kalitelerini ve hedeflerimizi yüksek tutalım! Tüm tasarım kargaşası içinde doğru olana odaklanalım, başarılı projelere hep beraber imza atalım. Taklitçilikten ziyade yaratıcı öz geçmişimize geri dönüp onu yorumlayarak tasarım konusunda söz sahibi olan bir ülke olalım. Bu yolda bizlere destek veren bir anlayışta oldukları için  Kale grubuna teşekkürler!

Yapı.com.tr  sitesinde Kale’ nin  Edilcoughi ve Edilgres marka ürünleri ile ilgili bilgiye aşağıdaki link den ulaşabilirsiniz:

http://www.yapi.com.tr/Haberler/kalenin-edilcoughi-ve-edilgresi-vitrine-cikti_91158.html


“Kale tasarımcıları heyecanladırmayı gene başardı!” için 3 yanıt

  1. diger stantlari ove ove bitiremediler,
    cok canli, renkli vs vs.
    bizim stantta ise bir kalite, bir asalet vardi.
    gercekten cok cok basariliydi, hele edilgres tarafi enfesti.

    • olay sadece stand değildi bence arkadaki marka filozofisi.
      dekor gelip geçici, kalıcı olan tasarımda süreklilik ve hizmet kalitesi o da sizde var!
      Tekrar tebrikler!

Leave a Reply

Designmixer sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et